Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ayvalık'ta gençlere ritim gitar ve keman eğitimi

Ayvalık

Ayvalık ilçesine bağlı köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim alanlarında yaşayan çocuklara, Türkiye'de tanınmış usta hocalar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi`nde öğretim Görevlisi Mehmet Yasemin

Ayvalık ilçesine bağlı köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim alanlarında yaşayan çocuklara, Türkiye’de tanınmış usta hocalar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi`nde öğretim Görevlisi Mehmet Yasemin, Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden Doçent Doktor Sibel Çoban, İstanbul Erkek Lisesinden Zeynep Bulgulu, Balıkesir Üniversitesinden Cavit Baylav, Zonguldak Üniversitesinden Sinan Uçar tarafından keman eğitimi veriliyor.
Ayvalık Belediyesi’nce hayata geçirilen “Zeytin Çekirdekleri” projesi kapsamında ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yaşayan toplam 360 öğrenciye ritim, gitar, keman öğretiliyor.
Belediyenin en büyük sosyal projesi olduğu bildirilen “Zeytin Çekirdekleri Projesi” kapsamında son olarak 33’ü kırsal mahallelerde olmak üzere toplam 60 öğrenci keman eğitimi alıyor.
Gönüllü hocalardan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi`nde keman ve oda müziği dersleri veren öğretim Görevlisi Mehmet Yasemin, zeytin çekirdeklerine keman eğitimi vermek için İstanbul’dan geldiğini ve bu işin içinde olmaktan büyük keyif aldığını söyledi.
Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden Doçent Doktor Sibel Çoban, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kısa zamanda bu motivasyonla pırıl pırıl çocukların ilgileri, hevesleri ve iki gündür gördüğümüz kadarıyla yetenekleri de diyeceğim. Bunu söylemek erken olabilir bugün için ama bu ekiple kısa zamanda güzel işler yapacağımıza şahsen ben de inanıyorum. Buraya gerçekten büyük bir istekle, keyifle geldiğimi de belirtmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda el birliğiyle güzel işler yapacağız. Belki de 23 Nisan’da bu çocuklarla güzel bir Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasını burada gerçekleştirebiliriz.” dedi.
Pilot okul seçilen Çaklam İlkokulunda taşımalı olarak diğer kırsal mahallelerden gelen 33 çocuk, haftada bir gün Cavit Baylav’dan keman eğitimi alırken, belirli aralıklarla İstanbul’dan gelen akademisyenler de öğrencilere keman eğitimi veriyor.



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı